4 / 5

Cum va evolua piata romaneasca de unit-linked in 2009?

Criza financiara mondiala ingreuneaza orice estimare cu privire la piata de asigurari unit-linked, care depinde de randamentele bursei, parerile specialistilor despre evolutia din acest an fiind impartite.

In opinia Corneliei Coman, anul 2009 va aduce o dezvoltare incetinita a pietei asigurarilor de viata, dependenta de evenimente externe.

„Chiar daca din cauza contextului actual va creste responsabilitatea oamenilor fata de viitorul lor, ceea ce dezvolta comportamentul de economisire, este posibil ca o parte importanta din consumatori sa amane procesul de cumparare in 2009. Ponderea produselor unit-linked ING vandute a inregistrat o scadere inca de la sfarsitul anului trecut si ne asteptam la un trend similar si in 2009, pana la 20%, fata de 35% in 2008”, a explicat Coman.

„Pentru agentii care s-au obisnuit sa vanda doar polite unit-linked va urma o perioada de scadere, pentru ca apetitul pentru aceste polite este din ce in ce mai mic”, a spus directorul AIG Life Romania , care crede ca perioadele de crestere ecoomica sunt cele benefice pentru produsele unit-linked.

Pe de alta parte, oficialul Generali estimeaza pentru acest an o crestere de 15-20% a segmentului unit-linked.

“Este o piata dinamica, care va ramane foarte interesanta pentru Generali si cu una dintre cele mai mari rate de crestere, in ciuda crizei financiare actuale”, a declarat Racoveanu.
De altfel, compania a anuntat de curand ca anul acesta va lansa si un fond in euro, urmand ca detaliile sa fie facute publice la data lansarii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri