4 / 5

Profilul investitorului tanar – inceput de cariera si mici economii

Investitorii tineri prefera sa intre in mediul bursier avand ca obiectiv primordial conectarea la mediul de afaceri existent in jurul lor, crede Andrei Ciubotaru.

„Sumele investite provin in marea majoritate din economiile parintilor, la care se adauga mici economii proprii. Dorinta de castig este evident prezenta, insa in cazul acestor investitori se impleteste cu nevoia testarii propriilor principii de economisire si investire”, explica el.

In ceea ce priveste profilul investitional, nu se remarca diferente in stilul de a investi din cauza varstei.

„Mult mai importante par a fi propriile surse de informare si principii de investire (educatia universitara la care se adauga informatiile acumulate prin parcurgerea biografiilor investitorilor de succes din afara) in diferentierea profilurilor investitionale”, crede brokerul Vanguard.

Asemanarile intre tinerii investitori constau in faptul ca toti sunt la inceput de cariera profesionala si prioritatile lor financiare nu iau ca prima optiune investitiile bursiere.

Cei care fac acest lucru sunt determinati mai degraba de curiozitatea de a vedea cum functioneaza aceasta industrie si mai putin de castigurile potentiale oferite, a explicat Adi Lupsan.

„Dintre acestia se distinge o categorie speciala care aloca resurse investitionale proprii din ce in ce mai mari si care devin in timp investitori extrem de abili in speculatiile bursiere chiar daca resursele financiare din primii ani nu sunt foarte mari”, a conchis directorul adjunct al Intercapital Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri