4 / 6

Cum se primesc banii in urma proiectului realizat?

Si in cazul finantarii situatia difera de la un program la altul.

"Banii pentru proiect se primesc conform principiul: intai cheltuiesti, apoi decontezi. Daca proiectul presupune mai multe etape, atunci se fac dosare de decont pentru fiecare etapa si se platesc banii, astfel, pe fiecare etapa in parte, pana la „inchiderea” proiectului", a explicat Claudiu Aiftimiei (foto).

Gabriela Popa a spus ca finantarea proiectelor din fonduri europene se face urmand principiul decontarii cheltuielilor eligibile, in baza solicitarilor de rambursare, care trebuie sa urmareasca graficul de rambursare stabilit prin contractul de finantare.

Daca graficul nu este respectat si finantarea se retrage, cheltuiala va fi suportata in intregime de catre beneficiar.

„Graficele de rambursare implica decontari ale cheltuielilor eligibile la anumite termene pe tot parcursul derularii proiectului si sunt recomandate in cazul proiectelor cu durata de implementare mare. In cazul proiectelor cu durata de implementare scurta, beneficiarii asigura finantarea intregului proiect din fonduri proprii, urmand sa primeasca o singura rambursare la sfarsitul implementarii proiectului”, a mai detaliat Popa.

In acest punct merita mentionat si faptul ca inainte de solicitarea rambursarii, cheltuielile eligibile trebuie sa fie efectuate si platite. Data platii se considera data efectuarii transferului bancar din contul beneficiarului in contul furnizorului sau data inregistrata pe chitanta fiscala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri