5 / 6

Cele mai potrivite fonduri UE pentru IMM-uri

Si in cazul IMM-urilor conditiile de eligibilitate sunt multe si difera de la un program la altul. “In principal ar fi vorba de domeniul de activitate (beneficiarii principali sunt producatorii si constructiile), experienta firmei (minim un an), sa nu existe datorii la bugetul de stat, actionarii sa nu fie parte a unor procese de natura penala, solicitantul sa nu fie in incapacitate de plata, rezultatul din exploatare, pe ultimul an, sa fie pozitiv”, a explicat Claudiu Aiftimiei.

IMM-urile pot accesa fonduri pentru investitii in constructii de hale de productie, achizitie echipamente, achizitie soft-uri, licente, consultanta in management, instruire etc. Posibilitatea accesarii unui fond sau altul depinde de categoria investitiei, de zona in care se afla (urban sau rural), vechimea firmei etc.

Cel mai indicat Program Operational Sectorial pentru IMM-uri este POSC CCE-Axa1. Programul POS CCE Axa 1 (Program Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice) dispune de un buget de 1.079.000.000 euro.

„Pot beneficia de alocare financiara nerambursabila persoanele juridice care sunt intreprinderi mici, adica au intre 10 si 49 de salariati, si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro sau sunt intreprinderi mijlocii, adica au intre 50 si 249 de salariati, si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro”, a mai declarat Racz.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri