3 / 4

Avantaje si dezavantaje

In ceea ce priveste riscurile inchirierii cu optiune de cumparare, Anda Marin, de la MediaCity spune ca viitorii clienti trebuie sa fie atenti la prevederile contractuale, la ce se obliga atat ei cat si dezvoltatorii, si la garantiile care le sunt puse la dispozitie de catre acestia din urma. In special, prezinta interes transferul dreptului de proprietate asupra locuintei si posibilitatea modificarii pretului final de achizitie.

Ca avantaje, Camelia Iordan, de la Coldwell Banker, mentioneaza ca nu exista riscul de a te muta atunci cand proprietarul gaseste un client si ar vrea sa vanda - lucru care se intampla frecvent in cazurile de chirie. In plus, in cazul in care conditiile de creditare vor deveni mai bune si preturile apartamentelor vor creste, clientul beneficiaza de pretul la care a semnat contractul, deci un pret mai mic.

“Ca dezavantaje, in acest caz, pretul chiriei este mai mare decat in cazul unei chirii clasice, desi pe de alta parte, un procent din chirie se scade din pretul final al locuintei. De asemenea, in cazul in care preturile apartamentelor ar scadea, clientul trebuie sa plateasca pretul stabilit la momentul semnarii contractului”, a incheiat consultantul Coldwell Banker.

Tot pentru a stimula piata rezidentiala, dezvoltatorii au lansat, pe langa oferta de tip CallBuy, varianta de a finanta chiar ei cumpararea unei locuinte, in cazul in care viitorul client nu dispune de intreaga suma. Ultima astfel de oferta a fost lansata de catre Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, si este valabila pentru ansamblul InCity Residences, amplasat pe Calea Dudesti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri