2 / 4

Ce strategii recomanda specialistii?

Adrian Duna, analist financiar la KD Capital, sustine ca strategiile de investitii pe care le poate adopta un investitor intr-o perioada de rally difera in functie de detinerile de actiuni sau de pozitiile pe cash.

Achizitionarea de actiuni la inceputul rally-ului pentru a reduce substantial media actiunilor deja detinute, iar daca pretul trece de aceasta medie, poate duce la un profit foarte bun sau la un exit onorabil de pe o pozitie in care s-a pierdut increderea.

In cazul in care un investitor detine lichiditati poate opta pentru o strategie de buy and hold pe aceasta perioada, pe unul sau mai mult emitenti solizi, iar in momentul in care s-a atins tinta de profit sau exista semne ca rally-ul s-a incheiat, se vor lichida pozitiile, sustine Duna.

De altfel, in acelasi caz un investitor poate opta pentru speculatia pe termen de cateva zile marcand des profitul si reintrand la cumparare. Desi profitul este usor de obtinut cu asemenea cresteri, nu trebuie uitat ca riscul este inca prezent, iar o crestere puternica poate fi urmata de o scadere dureroasa.

“Timpul alocat unor tranzactii speculative trebuie sa fie foarte generos, volatilitatea foarte mare a pretului in contextul unor astfel de raliuri nepermitand investitorilor luxul de a «uita de actiuni» cateva ore sau cateva zile”, afirma reprezentantul Intercapital.

El motiveaza acest lucru avand in vedere corelatia puternica a pietei noastre cu celelalte piete de capital mature, urmarirea permanenta a evolutiei acestora si a stirilor importante ce parvin la nivel global devine un factor din ce in ce mai important in conturarea unei strategii speculative eficiente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri