3 / 6

Tradeville: Celor de la Sibex le va fi greu sa implementeze si sa promoveze CFD-urile

CFD-urile sunt tranzactionate pe plan global in regim OTC (over-the-counter) prin intermediul unui market-maker si nu de catre un operator de piata.

“Faptul ca la nivel global este foarte cunoscuta aceasta modalitate de tranzactionare a CFD-urilor ma face sa cred ca le va fi greu celor de la Sibex sa implementeze si sa promoveze CFD-urile. Sunt cateva caracteristici ale CFD-urilor care consider ca sunt greu de aplicat de catre Sibex, evident in masura in care doresc acest lucru, precum acordarea de dividende pentru pozitii long si plata de dividende pentru pozitii short. De asemenea, apare notiunea de cost de finantare overnight sau dobanda incasata overnight. Sunt doar cateva din aspectele care cred ca le va da bataie de cap celor de la Sibex in masura in care doresc sa implementeze CFD-urile similar market-makerilor”, a declarat, pentru Wall-Street, Cosmin Marinescu (foto), seminar&sales manager la Tradeville.

El sustine ca investitorii simt nevoia unor noi oportunitati de tranzactionare, cum sunt CFD-urile, fapt dovedit de numarul de clienti Tradeville care aleg aceste instrumente.

“Desi consider ca CFD-urile trebuiesc in continuare oferite de catre un market maker si nu de un operator de piata, tranzactionarea CFD-urilor la Sibex poate aduce si cateva beneficii. De exemplu, oportunitati de hedging sau chiar arbitraj utilizand cotatiile CFD-urilor de la Sibiu si cele oferite de market makeri, lucru care ar putea duce la atragerea de clienti”, a explicat Marinescu.

Profilul trader-ului de CFD-uri este similar cu cel al trader-ului de instrumente de tip futures.

“Cred ca pe acest lucru se bazeaza si cei de la Sibiu in luare deciziei de a oferi CFD-uri. Acestea sunt instrumente derivate tranzactionate in marja, dar fara scadenta, asadar instrumente cu un grad ridicat de risc datorita efectului de levier. La profilul trader-ului de contracte futures se va adauga si apetitul ridicat pentru lichiditatea si volatilitatea oferita de pietele externe”, a declarat reprezentantul Tradeville.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri