3 / 5

Sectorul este subreprezentat la Bursa

Sectorul pharma de la Bursa este prezentat doar din trei companii, insa pe plan local cei mai multi jucatori provin din mediu international care printr-o listare si pe piata de capital romaneasca ar atrage mai multi investitori straini si ar oferi o mai mare reprezentativitate domeniului.

“Investitiile in acest sector pot fi destul de stabile in conditii grele de piata, iar in momente bune ale pietei pot aduce randamente mai bune. Totusi, sa nu uitam sa luam in calcul ca piata din Romania este tratata la nivel global de catre investitori, astfel incat in multe momente nu exista diferente foarte mari de variatie intre sectoare”, este de parere reprezentantul Prime Transaction.

Desi ar fi trebuit sa fie un refugiu pentru investitori, domeniu a fost tratat cu aceeasi moneda ca si celelalte sectoare economice afectate puternic de criza. Sectorul este clar unul care va rezista destul de bine in aceasta perioada de criza, iar investitorii cauta astfel de companii stabile pentru viitor, totusi profilul bursei de la Bucuresti va determina evolutia acestui sector sa fie in mare parte asemanatoare cu cea a celorlalte domenii.

El mai afirma ca evolutia acestui sector a fost mai puternic afectata de panica instaurata pe piata de capital autohtona din cauza crizei financiare decat de evolutia reala a companiilor farmaceutice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri