4 / 5

Indicatorii companiilor romanesti, sub media din ECE

Din punctul de vedere al indicatorilor fundamentali, actiunile pharma se afla sub media pietei din Europa Centrala si de Est (ECE).

Antibiotice se tranzactioneaza la un raport de price-to-earnings (P/E) de 16,11, fata de media de 19,51, si detine o valoare contabila (P/BV) de 0,92, comparativ cu 1 ale companiilor din regiune.

De asemenea, actionarii companiei au surprins piata prin alocarea unui dividend de 0,016 lei, ceea ce ofera societatii un DIVY de 3,33, depasind cu mult media de 0,9 a regiunii.

“Atractivitatea Antibiotice reiese si din faptul ca actionarul majoritar este statul roman, si societatea poate fi inclusa intr-un pachet de privatizare sau intr-o societate de investitii financiare, cum ar fi SIF6”, sustine Panait.

Actiunile Zentiva sunt mult mai ieftine decat titlurile companiilor pharma din regiune, tranzactionandu-se la un P/E de 9,02. Valoare contabila a actiunilor SCD este de 0,74, compania neoferind dividende de la listare.

“Actiunile companiilor farmaceutice probabil ca vor avea randamente in media pietei, daca ne uitam pe termen mai lung. Vor exista sectoare care vor avea evolutii mult mai ample datorita amplitudinii scaderilor pe care le-au inregistrat, dar totul depinde de mersul economiei in perioada urmatoare, pentru ca in conditii economice vitrege randamantele aduse de actiunile pharma pot fi peste media pietei”, sustine Gabriel Necula.

Pe de alta parte, pentru Biofarm, cei trei indicatori ai analizei fundamentale sunt negativi, un P/E cu minus, iar valoarea contabila si randamentul dividendului sunt egale cu zero.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri