2 / 5

Pietele de capital vor stagna, in cel mai bun caz

Pietele mai putin influentate de panica au fost cele care au beneficiat de pe urma reintoarcerii increderii investitorilor. Conform celui mai recent raport, indicatorul ZEW pentru regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) a avut chiar valori pozitive in privinta perspectivelor economice, lucru care a permis pietelor de capital sa anticipeze redresarea economica prognozata prin aprecierile actiunilor.

“Totusi, fara semne solide de imbunatatire a valorilor fundamentale, pietele de capital ar trebui sa oscileze in jurul unei tendinte de stagnare, asta in cel mai bun caz”, apreciaza analistii Erste.

Datorita echilibrarii procesului de supravanzare, pietele si sectoarele care au suferit cele mai puternice scaderi au inregistrat, pana in momentul de fata, cele mai bune performante pe fondul revenirii burselor.

De asemenea, de pe urma acestei tendinte cel mai mult au avut de castigat actiunile de pe pietele europene emergente si care au depasit semnificativ performantele celorlalte regiuni geografice.

In acest timp, “zonele sigure” precum Statele Unite, Marea Britanie si Europa de Vest au inregistrat cresteri mai scazute in cadrul acestui rally.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri