2 / 4

Caracteristicile detaliate ale constructiei

La fel de importante sunt si clauzele privitoare la caracteristicile detaliate ale apartamentului: suprafata construita si cea utila, amplasamentul, finisajele, eventualele surse de zgomot, umezeala, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari, organizarea in apropiere a unor manifestari populare sau sportive periodice, istoricul terenului sau al cladirii si posibile dezavantaje ale vecinatatilor.

„Nu trebuie omisa nici verificarea existentei tuturor autorizatiilor, aprobarilor si avizelor necesare edificarii constructiei. Cumparatorul trebuie sa inteleaga ca proiectul de contract propus de catre dezvoltator poate fi negociat si nu este un contract de adeziune care trebuie semnat in forma propusa de dezvoltator”, subliniaza Beatrice Onica Jarka.

Pentru a evita astfel de situatii, pe langa atentia sporita la semnarea unui contract de vanzare-cumparare este recomanda consultarea unui avocat care, fiind familiarizat cu institutiile juridice incidente si cu clauzele tipului respectiv de contract, va sesiza mult mai repede inadvertenta sau inechitatea unor clauze.

Citeste si Ce se intampla daca dezvoltatorul intra in faliment.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri