3 / 4

Piata asigurarilor de evenimente si procesul de maturizare

Fugaciu a explicat ca, pentru riscul de non-aparitie, cotele de prima se invart in jurul valorii de 3% pentru concerte indoor si 3,5% pentru cele outdoor, dar preturile depind foarte mult si de negocieri.

“Un alt factor important sta in starea de sanatate a performerului. Spre exemplu, s-au intalnit in piata cazuri in care cota de prima a ajuns si la 35% pentru un concert al tenorului Luciano Pavarotti. In acest moment cote mari de prima se inregistreaza si pentru Rolling Stones”, spune Fugaciu.

El sustine ca in ceea ce priveste daunele platite ar trebui sa luam ca model o piata matura de asigurari de evenimente, cum ar fi cea din Marea Britanie, unde se asigura inclusiv evenimente din Romania.

“Daca volumul de prime subscrise pe acest segment depaseste 120 milioane de euro, daunele avizate si platite – intr-un interval de un an – depasesc pragul de 70 de milioane de euro. Totusi, trebuie spus ca acest raport se pastreaza doar in anii in care nu sunt anulate turnee importante sau evenimente sportive majore”, specifica Fugaciu.

Echipa Marsh a fost implicata in realizarea unor proiecte precum Jocurile Olimpice de vara si iarna, incepand din 1988 pana in 2010, Campionatul Mondial de fotbal din 1998 si 2002, Campionatul European de Fotbal din 2000, Ceremonia de investire a presedintelui SUA Barack Obama, dar si Campionatul European de Fotbal din 2012 (Ucraina si Polonia) pentru asigurarea ceremoniilor de deschidere, respectiv inchidere a locatiei in care se va desfasura acest eveniment.

“In opinia Marsh, piata mondiala a evenimentelor de anvergura a crescut constant in ultimii ani, iar Romania nu face exceptie, Bucurestiul fiind inclus in tururi mondiale ale unor artisti de renume precum: Madonna, Depeche Mode sau Rolling Stones. Pentru tarile din regiune Bucurestiul, prin B’Estfest, a devenit deja o destinatie importanta a “vanatorilor” de concerte. In aceste conditii, organizatorii de evenimente din Romania sunt nevoiti sa-si caute solutii de asigurare pe piete mature”, adauga Cristian Fugaciu.

“Ne-am dori ca si in Romania produsele de asigurari specifice acestui tip de evenimente sa devina mai bine fundamentate, iar societatile de asigurari sa vina cu oferte la nivel de concurenta cu cele externe”, a concluzionat, pentru Wall-Street, Laura Coroianu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri