2 / 7

Prin piata interbancara

Daca o persoana fizica detine minim 10.000 lei, suma egala cu valoarea nominala a unui titlu de stat, poate achizitiona direct astfel de instrumente prin intermediul bancilor autorizate de catre Ministerul de Finante.

RBS Romania, Alpha Bank Romania, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING Bank, MKB Romexterra Bank, Raiffeisen Bank si Unicredit Tiriac Bank sunt bancile autorizate sa realizeze tranzactii cu titluri de stat.

Pentru a cumpara titluri de stat prin intermediul uneia dintre cele 12 banci trebuie deschis un cont curent, in care sa se vireze suma minima de 10.000 lei, si a unul cont de titluri.

In cazul cumpararii de titluri de stat de tip benchmark, luand in considerare faptul ca la scadenta investitorul va incasa dobanda calculata pe toata perioada de cupon, acesta trebuie sa asigure in contul curent, pe langa suma minima de participare la licitatie, si valoarea dobanzii acumulate pentru intervalul cuprins intre data anterioara platii cuponului si data emisiunii/redeschiderii curente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri