3 / 4

Care sunt sfaturile analistilor

In momentul de fata, un cos de economii format din plasamente in lei si in euro este cea mai indicata varianta in opinia lui Radu Craciun (foto), director de investitii la Eureko Fond de Pensii.

"O combinatie de economii in lei cu euro este cea mai indicata varianta in acest moment, iar ponderea fiecarei monede depinde de toleranta pe care o au deponentii fata de risc. O persoana care nu este dispusa sa isi asume un risc ridicat de curs si care doreste sa se simta la siguranta va avea o parte mai mare a economiilor in euro. In acelasi timp, daca doreste randamente mai bune, va avea o pondere mai mare a plasamentelor in lei intrucat dobanzile sunt mai mari la acestea", a explicat, pentru Wall-Street, Radu Craciun.

Dragos Cabat (foto stanga), managing partner al companiei de consutanta Financial View, sustine ca populatia si companiile trebuie sa stabileasca intai pe ce perioada doresc sa isi plaseze economiile in depozite si abia apoi sa decida in ce moneda.

"La termen de o luna sunt avantajoase dobanzile la depozitele in lei, insa pe o perioada de 3-6 luni este mai bine ca deponenti sa aleaga euro. In cazul depozitelor pe perioade cuprinse intre 1 si 3 ani este indicat sa fie realizate in lei, iar in cazul plasamentele pe perioade si mai lungi tot valuta ramane o optiune mai buna, dar in Romania depozite la termen de peste 5 ani nu exista", a declarat, pentru Wall-Street, Dragos Cabat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri