3 / 4

Cum ar putea fi imbunatita Legea insolventei

Pentru proprietarul unui spatiu, indiferent ca ne referim la segmentul de retail, birouri sau logistic, insolventa chiriasului inseamna ca proprietatea respectiva si veniturile ce ar fi trebuit incasate din chirii sunt blocate.

Chiriasul este astfel protejat de articolul 36 din legea privind procedura insolventei, potrivit caruia, de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

“Avand in vedere ca vanzarea bunurilor debitorului este unul dintre modurile in care se pot genera sumele necesare acoperirii debitelor, consider ca aceasta operatiune, in ansamblul ei, trebuie supusa unui control strict din partea judecatorului – sindic”, este de parere Raluca Nastase, cand vine vorba de ce imbunatatiri ar putea fi aduse Legii insolventei.

In ceea ce priveste posibilitatile unui retailer aflat in insoventa,
acesta poate sa pastreze magazinele cu performante bune si chiar sa se extinda in locatii noi, profitand de oportunitatile care pot aparea pe piata, potrivit unui raport recent al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Biris Goran este una dintre cele mai active case de avocatura din piata locala de fuziuni si achizitii, asistand juridic vanzatorii (un grup de fonduri de investitii, reprezentat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas) in cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania, prin care Deutsche Bank a preluat proiectul Upground in schimbul a 340 milioane de euro.

Citeste si Aproape totul despre insolventa: Cum pot companiile sa castige timp pentru a se reorganiza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri