2 / 4

Rata de acceptare

In ceea ce priveste rata de acceptare, inainte de criza, aceasta se situa la 60-70%, in cazul Euler Hermes Romania. “Criza a avut un impact major asupra ratei de acceptare, aceasta scazand in unele situatii la 50% sau mai putin. Am avut situatii de exceptie, unde rata de acceptare a fost si de 20%, nefiind in masura sa ofertam. Acum se inregistreaza o redresare, datorita masurilor interne de incurajare a economiei. Regulile sunt mai flexibile si tindem sa ne intoarcem la rata de acceptare dinainte de criza”, spune Cristina Rusuleanu (foto).

In acest moment, Coface Romania asigura in jur de 60-65% din portofoliul clientilor (sunt si situatii cu procente mai mari in functie de calitatea portofoliului si de dispersie).

“Inainte de criza aveam procente similare, iar in perioada de varf a crizei ne situam la 40%. In prezent, Coface face eforturi in vederea sprijinirii companiilor, acordam limite de credit cat mai bune, analizand bineinteles evolutia companiilor, dar fara a penaliza mai mult decat este necesar efectele pe care criza le-a avut asupra lor”, a mai detaliat Anicescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri