2 / 5

Ce cauta cumparatorii

Cele mai cautate locuinte de vacanta in aceasta perioada sunt apartamentele si garsonierele in ansambluri rezidentiale mai noi de anul 2000 in zona Sinaia – Predeal, vilele cu preturi cuprinse intre 60.000 – 90.000 euro in zona Campina – Breaza si casele foarte vechi din Sinaia, dar cu arhitectura deosebita sau notorietate istorica, spune Mihai Mircea Totpal.

“Oferta medie ideala solicitata de cumparatori trebuie sa aiba o suprafata de minim 70 – 80 mp, sa dispuna de loc de parcare sau garaj, de preferat sa aiba teren aferent oricat de putin ar fi, sa fie constructie noua sau foarte bine intretinuta, pozitionata cat mai departe de zonele centrale, cu trafic sau aglomeratie, usor accesibila auto si pietonal, modern utilata, mobilata si echipata. De asemenea, nu trebuie coste mai mult de 90.000 euro, iar predarea imobilului sa poata fi facuta imediat dupa semnarea contractului”, ne-a explicat directorul Mervani Invest.

In ceea ce priveste clientul anului 2010, profilul acestuia poate fi descris astfel: intre 40 si 50 de ani, este casatorit si are cel putin un copil, provine din localitatile Bucuresti, Constanta, Giurgiu sau Craiova, este patron sau indeplineste o functie de conducere in cadrul unei mari companii, are un venit mediu de 800 – 1.200 euro/luna, detine cel putin o proprietate si o masina de clasa superioara.

“Acest client este foarte ocupat si are timpul extrem de limitat, este hotarat si determinat, stie de la inceput ce isi doreste, are abilitati certe de negociere si comunicare, solicita discretie maxima, legalitate si seriozitate, nu ia decizii pripite si nu se razgandeste”, mai spune oficialul Mervani Invest.

Din punct de vedere al modalitatii de plata, Nicole Rosnovat, managing partner al sucursalei Coldwell Banker Alpin Brasov, spune ca in prezent clientii pot fi impartiti in trei categorii:

1. clientii care dispun de lichiditati (circa 75% din total) – sunt cei care au asteptat momentul propice pentru astfel de investitii, fiind constienti de faptul ca aceasta perioada este indicata pentru achizitii;

2.
clientii care au vandut o proprietate si dispun de o mare parte din suma (15%), urmand ca diferenta sa o achite esalonat, pe o perioada de cel mult un an;

3.
clientii care dispun de o parte de banii necesari pentru achizitie, urmand ca diferenta sa o acceseze printr-un credit bancar (10%).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri