3 / 5

Cu cat au scazut preturile

In perioada 2008 – 2009 categoria de imobile care cuprinde casele si vilele cu o valoare aproximativa de 100.000 euro a inregistrat o scadere medie de pana la 15%, in timp ce in perioada 2009 – 2010 aceasta scadere a fost mai putin pronuntata, tinzand catre o perioada de stabilitate, spune Mihai Mircea Totpal, de la Mervani Invest.

“Un element interesant este faptul ca disponibilitatea vanzatorilor spre negociere a crescut in doi ani de la o medie de 5-6% la peste 15-20% in acest moment. In functie de motivul instrainarii si de timpul pe care il au la dispozitie, vanzatori pastreaza, in general, ca pret de promovare o suma mai mare din care sa poata negocia substantial in momentul in care primeste o solicitare ferma din partea unui potential cumparator”, explica brokerul.

Cele mai mari preturi de pe Valea Prahovei sunt intalnite in cadrul apartamentelor din Predeal, circa 1.435 euro/mp, in timp ce minimul este atins in zona Poiana Campina, pretul mediu cerut fiind de 792 euro/mp, potrivit unei analize a companiei Mervani Invest.

In cadrul apartamentelor in vila, preturile urca pana la 1.612 euro/mp pentru locuintele din zona Predeal si coboara pana la 270 eurp/mp pentru cele din zona Comarnic.

Tot in Predeal pot fi gasite si cele mai scumpe case de pe Valea Prahovei, circa 1.238 euro/mp, in timp ce pentru locuintele din zona Mislea preturile coboara pana la 304 euro/mp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri