3 / 4

De ce sa inchiriezi o casa

Andrei are 24 de ani si s-a mutat la sfarsitul anului trecut in comuna Tunari, din nordul Capitalei. Impreuna cu un prieten, a inchiriat o vila in ansamblul Sydney Residence (n.r: dezvoltat de South Pacific Constructii), cu o suprafata de circa 100 mp si o curte de aproximativ 150 mp.

Cei doi platesc o chirie lunara de 500 euro, iar cheltuielile cu utilitatile sunt de 150 lei/luna pentru energia electrica, respectiv 800 lei/luna pentru gaze pe timp de iarna si 7 lei/persoana pentru gunoi. La etaj sunt doua dormitoare, un dressing si doua bai, iar la parter se afla un living cu bucatarie americana, doua spatii de depozitare si o baie.

“Ca avantaje de a locui la casa as enumara: liniste, locuri de parcare, curte, masina aproape de casa, vecini de treaba si putini, gratare, petreceri si muzica la maxim. Dezvantajele tin de distanta fata de Bucuresti, respectiv fata de magazine sau alte institutii, risc mai mare de spargere a locuintei si faptul ca trebuie sa-ti cureti singur zona din fata casei”, spune el.

Andrei este doar unul dintre cei care au renuntat la apartamentul clasic dintr-un bloc si au optat pentru a locui la casa cu chirie, de cele mai multe ori impreuna cu unul sau mai multi prieteni. Astfel de clienti intra tot mai des pe usile agentiilor imobiliare, un factor motivant fiind si numarul mare de vile noi pe care dezvoltatorii nu au reusit sa le vanda si au decis astfel sa le scoata la inchiriat.

“A locui, fie si cu chirie, la casa are o multime de avantaje: nu traiesti dupa rigorile unei comunitati de tip bloc, ai parte de mai multa liniste, de suprafete mai mari, de un teren mai mare, eventual si de o gradina sau apropierea unei zone verzi. In plus, daca este vorba de o familie numeroasa, mai multe generatii, o casa poate fi o varianta buna de conlocuire. Evident, cei care locuiesc intr-o casa pot practica mai usor un hobby, iar cei mici beneficiaza de un loc de joaca propriu”, a incheiat Alexandru Pricop, de la Coldwell Banker Banu Manta.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri