2 / 6

Semnale negative pentru intreaga piata

Cea mai des intalnita idee intre actorii pietei consultati de Wall-Street este ca Bursa de Valori Bucuresti are nevoie de aceste fonduri in prezent, pentru a se dezvolta si a isi realiza proiectele.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli, eforturile operatorului bucurestean se vor concentra pe trei directii prioritare: dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor de baza oferite, a serviciilor adiacente activitatii de baza si a comunicarii.

BVB isi propune sa creasca numarul de emitenti de pe piata reglementata, sa dezvolte sectiunea ATS-International si piata produselor structurate, pentru care se planifica finalizarea unei platforme tehnice speciala pentru acest segment de piata.

“Eu, ca actionar, nu sunt de acord diminuarea capitalului, nu mi se pare normal sa scoatem aceste fonduri in momentul de fata. BVB ar avea nevoie de acei bani pentru a se dezvolta, pentru proiectele pe care le are in vedere”, a declarat Octavian Molnar, directorul general adjunct al societatii de brokeraj IFB Finwest si membru in Consiliul Bursei.

Insa, nu trebuie omis faptul ca pentru firmele de brokeraj mai mici, banii rezultati din diminuarea capitalului social ar reprezenta “ o gura de oxigen”, a mai spus administratorul BVB.

Potrivit unor surse din piata, o cerere pentru diminuarea capitalului social al BVB a fost facuta si inaintea Adunarii Generale a Actionarilor de anul trecut, de catre Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si al casei de brokeraj Finaco Securities. Solicitarea nu a avut insa succes.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri