5 / 6

Castigul actionarilor – Randamente mari la dividende

In mod normal BVB ar urma sa ofere actionarilor un dividend pentru anul 2010 cifrat la 0,7015 lei/actiune. Avand in vedere cotatia actuala a titlurilor BVB, randamentul dividendelor este de 1,6%.

Daca insa actionarii Bursei vor decide sa scada capitalul social si sa distribuie suma rezultata (38,37 milioane lei) sub forma unor dividende extraordinare, valoarea acestora ar fi de 5 lei/actiune. Si randamentul dividendelor extraordinare ar creste semnificativ, ajungand la 11,3%, al treilea cel mai mare din piata dupa VAE Apcarom si Zentiva.

Majoritatea brokerilor care opereaza pe piata de la Bucuresti, si care nu si-au vandut pana acum participatiile din cadrul bursei, detin pachete de actiuni cuprinse intre 1% si 1,6% din BVB. Avand in vedere aceste procente, suma pe care o singura firma de brokeraj ar putea sa o incaseze de pe urma noilor dividende ar urma sa fie de 93.000 – 150.000 de euro.

Detinerile in cadrul BVB sunt limitate la maxim 5% din capital, procent care ar aduce dividende extraordinare de 466.000 euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri