3 / 4

"Bursa este cruciala pentru dezvoltarea economica"

Ambasadorul Austriei a declarat ca sustine privatizarile prin intermediul BVB, fiind de acord cu reprezentantul SUA in Romania, Mark Gitenstein, care comparase reorganizarea companiilor energetice (n. red. in detrimentul listarii acestora) cu rearanjarea sezlongurilor pe Titanic.

„O bursa dezvoltata de actiuni este ceva indispensabil pentru o tara care vrea sa atraga mai multi investitori institutionali. Listarea pe marile burse internationale este importanta pentru investitorii profesionisti, insa pentru cei locali piata nationala este cea mai importanta. In ziua de astazi, Bursa este cruciala pentru dezvoltarea economica a unei tari”, spune Schwarzinger.

In acest sens, el a dat ca exemplu oferta secundara de la OMV – Petrom, programata sa aiba loc in vara acestui an.

„O astfel de oferta va atrage mai multi investitori, fapt ce va face din BVB o piata si mai atractiva. Bursa de la Bucuresti poate astfel sa devina mai lichida, mai independenta, in vreme ce investitorii institutionali vor fi atrasi de acesti factori”, a declarat ambasadorul.

Schwarzinger a mai spus ca una dintre lectiile crizei financiare este aceea ca pietele de capital trebuie urmarite cu mult mai mare atentie. El se asteapta ca tarile europene sa se foloseasca mai mult pietele financiare in viitor.

„Nu doar companiile vor avea mai multe contacte cu bursele, dar si pietele de capital vor trebui sa se organizeze profesionist, astfel incat sa faca fata asteptarilor generale”, a concluzionat ambasadorul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri