1 / 4

Scenarii dupa votul Senatului SUA

Scenariul clasic prevazut de analistii financiari dupa aprobarea plafonului de indatorare din SUA este simplu: revenirea pietelor de actiuni, o cadere cel putin pe termen scurt a aurului, precum si o crestere a dolarului american pe masura ce incertitudinea legata de un posibil default al SUA dispare.

Cei mai optimisti considera ca minimele de 1.230 – 1.250 puncte pe indicele S&P 500 vor fi uitate rapid in urmatoarele doua saptamani, revenirea pietelor de actiuni fiind cea mai probabila dupa votul Senatului american. Intr-un interviu acordat Fox News, Jeff Saut, managing director in cadrul companiei de servicii financiare Raymond James, adauga faptul ca actiunile vor inchide anul 2011 in crestere comparativ cu nivelurile actuale

Un vot pozitiv al Senatului SUA este asteptat sa loveasca pretul aurului, pe masura ce aversiunea fata de risc a investitorilor se va reduce. Sustinatorii metalului pretios spun insa ca rezolvarea problemelor din Statele Unite este doar una temporara, presiunile asupra dolarului vor continua, iar aurul, implicit, va continua sa castige teren pe termen lung.

David Bouckhout, Senior Commodity Strategist in cadrul TD Securities, recomanda investitorilor sa profite de eventualele corectii ale aurului si sa cumpere la atingerea unor minime de moment.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri