2 / 4

Inca o injectie de capital a FED?

Pe plan international au existat discutii privind posibilitatea ca saptamana viitoare Rezerva Federala americana sa anunte un nou pachet de stimuli financiari. Brokerii spun ca temperarea riscurilor majore din piata reprezinta maximul la care ne putem astepta dupa un eventual anunt facut de oficialii FED.

“Investitorii se asteapta deja ca BCE si FED sa continue sa acomodeze situatia incercand sa intervina salvator. Un anunt al Rezervei Federale nu cred ca ar fi o surpriza majora, ar mai reduce din riscuri insa nu ar fi in masura sa faca din nou piata optimista”, spune Florin Ilie.

In cazul in care SUA ar anunta un nou pachet de stimuli financiari, asemanarile intre perioada actuala si cea din 2008 ar deveni si mai puternice. Si acum trei ani, dupa o perioada mai proasta a pietei, Congresul american a aprobat mai multe pachete financiare menite sa impulsioneze revenirea economica.

“Orice masura ajuta dar ramane de vazut cat de convinsi vor fi investitorii. Asteptam de multi ani rezolvarea problemelor si iata ca si acum asteptam niste solutii intr-adevar definitive. Dupa o zi de panica, este greu sa spui ce va urma. E posibil sa ajungem la concluzia ca aceasta a fost doar o sperietura de moment, insa la fel de bine ne putem duce si mult mai mult in jos”, mentioneaza Razvan Pasol.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri