2 / 4

Biofarm

Biofarm (BIO) ar putea sa inregistreze cea mai mare crestere a profitului la semestru, din sectorul farmaceutic. Castigul net pentru intervalul ianuarie – iunie 2011 este prognozat la 10,8 milioane lei, in urcare cu 12,5%. O rata a cresterii similara a fost estimata si in cazul cifrei de afaceri, care ar putea sa atinga 47 milioane lei.

„Pentru Biofarm estimam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare parte a veniturilor companiei (56%) provin din vinzarea medicamentelor fara prescriprie medicala. Ca si in cazul Antibiotice, un profit mai mare se obtine in primele 6 luni ale anului, scenariu care consideram ca se va repeta si in acest an”, este de parere analistul Broker Cluj.









Acesta considera ca Bifoarm va avea rate de crestere superioare pietei si in urmatoarele trei luni.

In ultimul an compania a profitat de conditiile favorabile ale pietei crescindu-si cifra de afaceri intr-un ritm superior industriei. Profitabilitatea operationala a tinut pasul cu veniturile, inregistrind aceeasi crestere si mentinind marja operationala la nivelul de 20,5%. Pentru anul in curs, Biofarm si-a bugetat un profit de 15 mln. lei.

Pe Bursa, actiunile BIO se afla in scadere cu 14,6% de la inceputul anului, producatorul de medicamente nereusind sa evite caderea pietei din prima parte a saptamanii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri