3 / 4

Zentiva

Zentiva este singura companie farmaceutica listata pentru care proiectiile la semestru sunt negative. Profitul net este asteptat sa coboare cu 3,7%, in vreme ce scaderea profitului operational a fost estimata la 4,7%.

„Pentru primul semestru din 2011 prognozam o temperare a cresterii veniturilor. Primele trei luni au inregistrat o scadere a cifrei de afaceri cu 4%. Am estimat o cifra de afaceri de 130 mln. lei pentru S1, in crestere cu 2,4%. Pe termen mediu si lung potentialul de crestere a veniturilor ramine unul important”, spune Igor Popov.








Acesta mai adauga ca unul dintre avantajele Zentiva este reprezentat de faptul ca pretul mediu al produselor companiei este inca mult sub cel al competitorilor.

„Managementul companiei este optimist si au prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli un profit de aproape 50 milioane lei. Am prognozat o mentinere a marjelor de profit in apropierea valorilor inregistrate in ultima perioada”, mentioneaza Popov.

Zentiva a inregistrat in 2010 unul dintre cei mai buni ani ai companiei, maximele de vanzari din 2006 fiind reatinse, in vreme ce profitul a urcat la niveluri record (57,3 milioane lei). Titlurile producatorului s-au depreciat cu 25% fata de sfarsitul anului trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri