2 / 4

Ce spune Claudiu Doros, vicepresedinte-director general adjunct la SIF Moldova

Claudiu Doros, vicepresedinte-director general adjunct la SIF Moldova, sustine ca nu l-a amenintat cu excluderea din companie pe Alexandru Matei, desi cei doi au avut unele discutii in contradictoriu, pe teme profesionale, si ca de la pierderea functiei de vicepresedinte Matei a incercat sa "sicaneze" CA pentru a intarzia decizii investitionale importante.

"Acuzatiile domnului Matei la adresa mea sunt nefondate, nejustificate prin niciun fel de dovezi sau documente, in conditiile in care toate sedintele CA ale SIF Moldova sunt inregistrate audio si sunt consemnate in procese verbale toate punctele de vedere ale administratorilor. Nu am avut discutii cu domnul Matei in afara sedintelor de CA, deci nu aveam cum sa-l amenint. A venit odata intr-o sedinta de CA si ne-a zis ca a primit mesaje de amenintare pe telefon si i-am zis daca vrea ca se poate adresa organelor statului. Am consemnat in procesul verbal si acele discutii (...) Tot ce face el acum este ca urmare a faptului ca in 2009 a pierdut pozitia de vicepresedinte nemaifiind ales de CA" a declarat Doros pentru Mediafax.

Claudiu Doros a fost numit vicepresedinte si director general adjunct al SIF Moldova in mai 2009, de catre CA, dupa ce fusese ales administrator, in aprilie 2009, de catre actionari. Pana la acea data functia de director general adjunct fusese ocusata, din 2005, de catre Matei.

Legat de afirmatiile lui Matei ca se vrea excluderea sa din CA, pentru ca a sesizat nereguli la activitatea lui, Doros, directorul adjunct spune ca sunt “chestiuni inventate”.

"Intr-adevar, am avut puncte de vedere contradictorii pe teme profesionale in sedintele de CA, insa neregulile despre care vorbeste el sunt chestiuni inventate, cu care a incercat sa sicaneze in permanenta actul de decizie in CA in ultimii doi ani. Eu venind la SIF Moldova din afara societatii am auzit tot felul de barfe si zvonuri legate de activitatea sa si am zis sa verificam daca este in corect ceea ce am auzit, sa vedem daca el este asa de moral si drept dupa cum spune", a afirmat Doros.

Vicepresedintele SIF Moldova a adaugat ca CA-ul a solicitat organelor de verificare din cadrul SIF Moldova rapoarte cu privire la zvonurile auzite si astfel au fost sesizate unele tranzactii prin care Matei ar fi prejudiciat compania favorizand unii dintre membrii familiei sale in cadrul unor tranzactii cu SIF in anii 2004-2006.

"Am incercat sa gestionam aceasta situatie cat mai atent, am vorbit si cu CNVM, si pana la urma am ajuns sa dam acest raport catre Bursa. Nu imi place ca suntem in aceasta situatie, sa iesim in fata actionarilor cu altfel de lucruri decat cele legate de activitatea investitionala a SIF Moldova, dar domnul Matei a fost cel care a starnit aceasta situatie. Din 2009 cauta in permanenta tot felul de acuzatii nefondate la adresa noastra, sa ingreuneze actele de decizie in CA. Ne intreba de ce am cumparat actiuni la vreo companie sau fond, precum Fondul Proprietatea, sau de ce am vandut alte actiuni, ca exemplu la BRD", a spus Doros.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri