2 / 4

Un eveniment similar ar avea efecte dramatice

Saptamani de teroare, cladiri evacuate si metrouri blocate in statii, miros de ars si “de frica” – toate acestea au fost descrise de foto jurnalistul profesionist de origine americana Dean C.K.Cox, pentru Wall-Street.ro.

Adrian Simionescu isi aminteste expresia de pe fata americanilor din acele zile. „Ei stiau si li se spunea ca sunt cea mai mare economie, cel mai puternic stat si un popor invincibil. Si tocmai lor li se intamplase acele eveniment catastrofic si surprinzator pentru intreaga lume”.

Managerul Vienna Investment Trust se indoieste de posibilitatea repetarii unui eveniment similar, in contextul in care masurile de securitate sunt mult mai mari acum, poate chiar excesive.

Dar, luand in calcul acest scenariu extrem, Simionescu este de parere ca impactul va fi semnificativ in toata lumea.

Si Marcel Murgoci considera ca un eveniment asemanator s-ar resimti fara indoiala mult mai acut in acest moment si s-ar propaga rapid pe plan international, mai ales ca economia mondiala este sensibila.

„S-a vazut in primavara, la catastrofa naturala din Japonia, cat de mare a fost efectul mai ales pe o piata asa volatila. In asemenea conditii, orice eveniment negativ, mai ales de amploare crescuta, pot conduce la o reactivare a pesimismului din piata”, considera Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri