2 / 4

Dutescu: Cred ca SIF-urile puteau sa negocieze mai bine

Mai multi actionari ai societatilor de investitii au solicitat, in iulie, administratorilor SIF sa faca demersuri legale pentru listarea pe Bursa a Bancii Comerciale Romane.

„Toata discutia este legata de pret. Am trimis actionarilor informatiile prezentate iar momentan fiecare isi face propriile analize. Mie mi se pare destul de mica suma obtinuta de SIF-uri, dar trebuie avute in vedere si conditiile de piata cu totul speciale. Una peste alta cred ca SIF-urile puteau sa negocieze mai bine”, a declarat Cristian Dutescu, avocatul Firebird, administrator american de fonduri de investitii si unul dintre actionarii care au participat la solicitarea din iulie.

Dutescu reaminteste ca legea pietei de capital prevede ca instrainarea unor active care reprezinta peste 20% din valoarea activelor trebuie aprobata de adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA).

Din cauza cerintelor de cvorum ridicate, doar SIF Transilvania are sanse reale pentru a sustine o AGA Extraordinara. Actele constitutive ale celorlalte patru SIF-uri prevad o prezenta de minim 50% din capitalul social la doua convocare a AGEA, conditie greu de indeplinit avand in vedere fragmentarea actionariatului SIF-urilor.

„Nu stiu ce se va intampla daca Adunarile Extraordinare nu se desfasoara. Solutiile erau o derogare de la CNVM – lucru care nu se va intampla – sau schimbarea legii in Parlament, optiune care personal mi se pare utopica in momentul acesta”, spune Dutescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri