5 / 6

ABC Data

ABC Data, distribuitor polonez de IT in Europa Centrala si de Est, a achizitionat 51% din actiunile companiei de distributie Scop, la sfarsitul anului 2010. Valoarea tranzactiei a fost evaluata la 5 milioane de euro.

ABC Data SA activeaza pe piata poloneza de 20 de ani. In 2005, s-a extins in Republica Ceha, in 2007 in Slovacia si in septembrie 2010 in Lituania.

Actiunile ABC Data au fost listate la Bursa din Varsovia la 17 iunie 2010. Compania are cea mai larga gama de produse oferite de distribuitorii IT din Europa Centrala si de Est. In prezent, capitalizarea companiei este de aproximativ 300 milioane zloti polonezi – 72 milioane euro.

Recent, compania de distributie Scop Computers a fost implicata intr-un scandal cu fraude de milioane de euro. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a fost sesizata in urma cu un an, in aprilie 2011, de catre actionarul majoritar Scop Computers, ABC Data din Polonia, ei solicitand un due diligence intern in legatura cu contractele cu Romsoft. Oficialii Scop au reactionat imediat, transmitand un comunicat in care oficialii companiei prezinta ”direct si deschis situatia reala a companiei”. Vezi aici mai multe informatii.

Surse foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri