2 / 6

JPMorgan Chase

Organizat ca un holding financiar, JPMorgan Chase opereaza sub doua branduri: Chase pentru activitatea bancara din SUA pentru persoane fizice si companii si J.P.Morgan pentru corporatii, guverne si investitori institutionali.

Compania pe scurt:

- Profit net in scadere cu 3,1% in T1 2012 comparativ cu perioada similara de anul trecut, dar peste estimarile analistilor Reuters(1.31 vs 1.28 USD/actiune).
- Compania a raportat o consolidare a activitatii pe segmentul investment banking si o imbunatatire a acesteia pe segmentul servicii financiare retail (in special credite ipotecare)
- Consiliul de Administratie a majorat dividendul anual pe actiune la 1.20 USD.
- JPMorgan Chase va demara un program de rascumparare a actiunilor in valoare de 15 mld. dolari, din care 12 mld. dolari in 2012.
- Evolutie actiuni 2012: +19,3%
- Evolutie actiuni ultimii cinci ani: -20,5%

„Compania prezinta un potential mai ridicat de crestere a afacerilor in comparatie cu alte banci similare, conform valorii indicatoului credite acordate/depozite atrase. In comparatie cu Bank of America, Citigroup si Wells Fargo & Co, remarcam ca JPMorgan Chase are cele mai ridicate valori pentru profitul net pe actiune, rentabilitatea activelor si a capitalurilor proprii, randamentul dividendului, dar si cea mai redusa valoare pentru raportul credite acordate/depozite atrase, toate acestea fiind motive pentru care merita atentia investitorilor”, scriu analistii Tradeville.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri