5 / 6

Google

Google este producatorul celui mai raspandit sistem de operare pentru telefoane inteligente din lume – Android. Compania este lider pe segmentul motoarelor de cautare pe internet, avand o cota globala de piata de peste 60%, in timp ce nici un alt concurent nu depaseste 10%.

Compania pe scurt:

- Profit net cu 60% mai mare in T1 2012 vs T1 2011 (2,9 mld. dolari)
- Recent, Consiliul de Administratie a propus crearea unei noi clase de actiuni fara drept de vot. Propunerea va fi votata in AGA din 21 iunie, iar daca va fi aprobata, actionarii vor primi gratuit cate o actiune fara drept de vot pentru fiecare actiune detinuta, practic o divizare a capitalului social cu raportul 2-1.
- 69% din veniturile Google provin din publicitatea prin intermediul motorului de cautare.
- Crestere a veniturilor cu 75% in perioada 2008 – martie 2012 datorata evolutiei pozitive a publicitatii online in detrimentrul celei clasice.
- Evolutie actiuni 2012: -3%
- Evolutie actiuni ultimii cinci ani: 89,2%

„Desi pare supraevaluata fata de competitorii sai, consideram ca acest lucru este justificat de potentialul de crestere al companiei . Google isi mentine atat un grad de profitabilitate ridicat (Mcn de peste 27%) cat si un bilant solid, cu o lichiditate, masurata prin raportul test acid, deosebit de mare si cu un grad de indatorare conservator, de numai 20%”, considera analistii Tradeville

Sursa imagini:
fotopedia.com, sxc.hu, Agerpres

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri