4 / 6

Sova: Sper ca Dan Diaconescu nu a vazut privatizarea Oltchim intr-o cheie politica

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca spera ca Dan Diaconescu sa nu fi vazut privatizarea Oltchim intr-o cheie politica si ca va trata cu toata seriozitatea aceasta investitie, astfel incat combinatul sa fie repus pe picioare si sa-si continue activitatea.

"Sper ca domnul Diaconescu sa fi tratat cu toata seriozitatea problema asta si sper sa fie constient de faptul ca trebuie sa plateasca pretul in maxim zece zile, ca trebuie sa plateaca restantele salariale si sa asigure locurile de munca si salariile pentru cei 3.000 de angajati. Sper sa aiba banii de investitii pentru care este nevoie la Oltchim, sper sa fi inteles ca acele creante catre AVAS si Electrica trebuie achitate si sper sa aiba forta financiara pentru a salva Oltchim", a spus Sova.

El si-a exprimat speranta ca Dan Diaconescu sa nu fi facut un gest electoral din cumpararea pachetului majoritar de actiuni al combinatului. "Sper sa nu fie o simpla miscare electorala pentru ca ar fi pacat sa-ti bati joc de o companie atat de mare si de atatea mii de locuri de munca”, a spus Sova.

Sova a aratat ca priveste lucrurile exclusiv din perspectiva prevederilor Legii privatizarii. "Oltchim are nevoie de un investitor, asta e clar. Daca domnul Dan Diaconescu este acel investitor, acuma nu are importanta cine este. Important este daca poate face ceea ce presupune o privatizre de asemenea dimensiuni: pastrarea locurilor de munca, achitarea datoriilor, asigurarea continuitatii locurilor de munca si a investitiilor pentru repunerea pe picioare a fabricii si continuarea activitatii ei", a spus Sova.

El a adus in discutie si faptul ca angajatii Oltchim provin din doua judete – Ramnicu Valcea si Arges – si a precizat ca noul investitor trebuie sa plateasca si impozitele si contributiile salariale. "Sa nu uitam ca acolo sunt oameni care vin din Ramnicu Valcea si oameni care vin din Arges, deci sunt doua judete care pot fi afectate foarte puternic. La asta se adauga impozite, contributii salariale ale salariatilor. Sper sa aiba aceasta forta financiara. Nu vad asta intr-o cheie politica, sper ca si domnul Diaconescu sa n-o fi vazut intr-o cheie politica si sa poata face ceea ce spune", a mai spus Sova.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri