3 / 8

Aviva Asigurari de Viata

Domeniu: Asigurari

Aviva Asigurari de Viata a fost treia "victima" din Romania de dupa criza, a deciziilor asiguratorilor de a-si regandi strategia de piata cu privire la pietele emergente, dupa cazurile CIG si Aegon, care mai opereaza pe piata locala numai in regim transfrontalier.

La inceputul acestui an, mai precis pe 30 ianuarie, grupul britanic Aviva plc a vandut catre asiguratorul american MetLife operatiunile din Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private), Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activitatilor pe pietele unde are o pozitie dominanta. Tranzactia a fost incheiata intre timp, iar Aviva Asigurari de Viata a devenit o companie afiliata MetLife.

Aviva, cu afaceri de peste 20 de milioane de euro pe piata locala, este prezenta in Romania inca din 1999, fiind una dintre primele companii locale de asigurari de viata. Afacerile companiei s-au dezvoltat destul de lent, insa si asiguratorul a inregistrat pierderi anual, britanicii fiind nevoiti de mai multe ori sa subscrie capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri