5 / 6

Estimarile traderilor americani: De la „Acum este cel mai bun moment sa cumperi”, la „Actiunile vor cadea cu 20%”

Cu o crestere de 12,3% de la inceputul anului pe indicele S&P 500, insa de doar 0,4% in ultimele doua luni, nici piata americana nu pare sa aiba in prezent un trend foarte clar.

Un sondaj recent al grupului britanic de intermediere financiara Bespoke Invest arata o egalitate aproape perfecta in privinta estimarilor privind evolutia pietei americane in ultima luna.

Michael Crofton, seful grupului financiar american Philadelphia Trust Company, spune ca actiunile au devenit subevaluate ca urmare a temerilor privind incetinirea cresterii economice din China, criza din zona euro si a rezultatelor slabe inregistrate de companiile americane in T3.

„Daca aceste evenimente nu se concretizeaza, actiunile pot fi considerate ieftine si probabil, pentru cei care investesc pe termen lung, aceasta este o perioada buna pentru a face achizitii”, a declarat Crofton citat de CNBC.

De cealalta parte, investitorul elvetian Marc Faber, cunoscut in special pentru estimarile sale pesimiste, se asteapta la o cadere de 20% a pietei americane de actiuni.

„Cred ca ne confruntam cu o incetinire a cresterii economice globale si cu o serie de rezultate financiare dezamagitoare, astfel ca nu as fi surprins sa vad scaderi de 20% pe indicii Dow Jones, S&P 500, sau pe alti indici”, a declarat acesta.

Faber adauga insa ca o asemenea pierdere nu poate fi considerata majora: „Cine nu poate sa faca fata unei scaderi de 20%, nici nu ar mai trebui sa se dea jos din pat dimineata”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri