2 / 5

Controverse: “Tiparnita de dolari o va lua razna” / “Extremistii politici, refuzati in SUA”

Investitorii trebuie sa se pregateasca pentru cresteri de preturi si noi politici monetare expansioniste din partea Fed, dupa ce actualul presedinte, Barack Obama, a castigat un nou mandat, este de parere lui Jim Rogers unul dintre cei mai cunoscuti investitori din SUA si cofondator impreuna cu George Soros al fondului de investitii Quantum.

"Daca Obama castiga va fi mai multa inflatie, mai multa datorie, tiparire de bani si cheltuieli mai mari. Nu va fi bine pentru nimeni. Cred ca tiparirea de bani o va lua razna acum, la fel si cheltuielile", a declarat el pentru CNBC.

Chiar inainte ca Obama sa fie prezentat drept castigator in estimarile mai multor posturi de televiziune, Rogers i-a respins dur pe ambii candidati, numindu-i "diabolici".

Cofondatorul Quantum a declarat ca se asteapta ca politicile lui Obama sa conduca la cresterea preturilor materiilor prime si la deprecierea dolarului.

Rogers a afirmat ca nu a votat pentru niciunul din cei doi candidati.

De cealalta parte, investitorul miliardar George Soros, unul dintre cei mai puternici sustinatori ai lui Obama, a declarat ca realegerea presedintelui arata faptul ca electoratul american respinge politicile extremiste - o referire la discursul in general mai dur al lui Mitt Romney.

Soros spune ca recentele alegeri au deschis calea unor politici mai moderate.

„Republicanii din Congres vor deveni parteneri mai buni in urmatorii ani", spune investitorul.

Soros a subliniat ca SUA are nevoie urgenta de o cooperare intre cele doua partide politice astfel incat sa se ajunga la un compromis in privinta rezolvarii „prapastiei fiscale” - situatia de la sfarsitul anului cand mai multe scutiri de taxe din mandatul lui George Bush expira, iar Guvernul american ar puta sa fie nevoit sa reduca semnificativ cheltuielile publice.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri