2 / 5

Neacsu, Erste: Vom subscrie in oferta. Intervalul de pret este unul corect

Dragos Neacsu (foto), presedintele Erste Asset Management, spune ca intervalul de pret anuntat de Guvern si consortiul de intermediere este unul acceptabil, o parte din fondurile pe care le conduce urmand sa cumpere actiuni Transgaz in oferta.

Este un interval de pret corect. Suntem interesati de oferta, am fost si consultati cu privire la pret, si vom subscrie acum asa cum de altfel am facut-o si la IPO-ul din 2007 ”, a declarat Dragos Neacsu.

Seful Erste AM considera ca pretul stabilit la finalul ofertei va fi peste minimul de 171 lei/unitate anuntat in prospect.

“Nu stiu daca se va merge chiar pe pretul minim. Un pret undeva intre minim si pretul de IPO (191,92 lei/actiune) ar fi interesant pentru institutionalii romani cat si pentru cei din afara care au apetit pentru pietele de frontiera. Dincolo de oferta Transgaz, este important ca pe aceste iesiri in piata cu pachete de actiuni sa existe suprasubscriere astfel incat sa ajungem la niste premise foarte pozitive pentru urmatoarele oferte de pe Bursa”, a mai adaugat Neacsu.

Chiar daca nu a luat inca o decizie finala, si Razvan Rusu, directorul de investitii al fondurilor Certinvest, afirma ca ia in considerare o subscriere in oferta Transgaz.

“Mi se pare ca in acesti bani se merita sa cumperi actiunea Transgaz. Actiunea arata bine si ne gandim serios sa cumparam insa trebuie mai intai sa analizam atent prospectul inainte de a declara cu certitudine ca vom investi”, a declarat Rusu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri