4 / 5

Brendea, Prime: Pana in 200 lei este un pret bun, mai ales ca se adauga si dividendele

Alin Brendea, directorul general adjunct al casei de brokeraj Prime Transaction, afirma ca dupa o analiza initiala oferta este una atractiva pana in pretul de 200 lei/actiune, mai ales avand in vedere ca actiunile Transgaz cumparate in oferta vor fi purtatoare de dividend.

“Oferta este interesanta, mai ales privita prin prisma dividendului. Pentru retail probabil ca era loc de mai bine, insa felul in care a fost conceputa mi se pare unul absolut oportun, iar prospectul este de departe cel mai bun pe care l-am vazut pana acum. Cred ca sunt sanse mari ca oferta sa se vanda avand in vedere pretul si contextul din piete”, mentioneaza Brendea.

Investitorii care vor cumpara actiuni in oferta Transgaz vor primi si dividendele aferente anului 2012.

Conducerea companiei le va propune actionarilor un dividend brut de 21,29 lei/actiune. Avand in vedere cotatiile actuale din piata, randamentul brut ar ajunge astfel la 10,4%, aproape dublu fata de dobanda pe care multe banci o acorda la depozitele in lei pe un an.

Actionarii Transgaz se vor intruni la sfarsitul acestei luni pentru a lua o decizie cu privire la valoarea dividendului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri