3 / 5

Beze, Asociatia Investitorilor: Este un pas in directia buna, insa discountul trebuia sa fie de 10% pentru micii investitori

Oferta Transgaz a inceput joi, intervalul de pret pentru subsciriere anuntat de catre Guvern fiind cuprins intre 171 lei/actiune si 230 lei/ actiune. Pretul minim era cu 20% mai mic decat cel pe care actiunile TGN il aveau inaintea anuntului oficial, in vreme ce pretul maxim era cu 7,7% mai mare.

Investitorii institutionali vor putea subscrie la orice pret in acest interval, in vreme ce micii investitori vor putea subscrie doar la pretul maxim, urmand ca dupa finalizarea ofertei acestia sa isi primeasca actiunile la pretul de oferta (cel pe care il vor plati institutionalii), la care se va adauga un discount de 3-5%.

“Oferta reprezinta un pas spre o directie buna a pietei, insa ne-am fi dorit un discount de 10%, mai ales ca am solicitat Ministerului Economiei inca din februarie o astfel de facilitate pentru incurajarea micilor investitori si pentru a se crea premisele formarii unei clase medii care sa investeasca pe bursa si sa contribuie la dezvoltarea economica”, a declarat Dumitru Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

Beze adauga si faptul ca necesitatea ca micii investitori sa subscrie initial la pretul maxim de 230 lei poate sa fie considerata un impediment pentru acestia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri