2 / 4

Finantarea datoriilor va fi mai dificilia

Tranzactiile foarte mari, care depasesc 500 de milioane de euro, vor ramane mai degraba exceptia si in 2013, intrucat expertii se asteapta ca facilitatile de finantare a datoriilor sa ramana putine. "Acest fapt este oarecum surprinzator avand in vedere lichiditatea mare din piata si pregatirile de vanzare pe care le-am vazut in cazul unor companii tinta mari", observa consultantii Roland Berger.

"Astfel, atractivitatea companiilor tinta si asteptarile cu privire la pretul de achizitie vor fi decisive pentru numarul si dimensiunea tranzactiilor M&A". Participantii la studiu anticipeaza ca macar atractivitatea firmelor tinta va creste. In ceea ce priveste asteptarile privind pretul deachizitie, nu se intrevad reduceri semnificative comparativ cu anul precedent.

Obiectul achizitiilor vor fi detinerile majoritare in afaceri de familie / antreprenoriale, urmate de "carve-outs" si "secondary buy-outs". In ceea ce priveste posibilitatile de "exit", investitorii strategici vor constitui principalii cumparatori potentiali pentru 23% dintre respondenti, urmati de alte companii de private equity sau chiar canale duble sau triple (ambele in opinia a 20% dintre cei intervievati).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri