4 / 8

Dolarul si leul – monedele castigatoare ale anului; bursa pe crestere – ESTIMARE CORECTA

Dan Popovici, directorul general al administratorului de fonduri OTP Asset Management, anticipa ca actiunile de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor inregistra cel mai probabil o revenire incepand din luna februarie. BET a urcat cu 11% de la acea data pana la finalul lui 2014.


Seful OTP AM a mai declarat ca leul se va aprecia in 2014, sau ca in cel mai rau caz va avea o evolutie stabila, si, de asemenea, ca dolarul american se va intari in raport cu euro, e fondul imbunatatirii situatiei economice din SUA, dar si datorita “opririi tiparnitei de bani” a Rezervei Federale americane.


Dolarul american a castigat teren in fata principalelor valute internationale anul trecut: + 12% fata de euro, +14% fata de yenul japonez si +6% fata de lira sterlina. De asemenea, leul romanesc s-a intarit destul usor fata de euro (cu circa 0,1%), dar a pierdut mult din valoare fata de dolarul american (circa 13%), pe fondul politicii monetare a BNR de scadere a ratelor dobanzii in ton cu diminuarea ratei inflatiei anuale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri