5 / 6

Mircea Ursache, vicepresedinte ASF: Fondul suveran listat, o solutie pentru piata

Fondul suveran este o solutie pentru toti investitorii, de la Fondul Proprietatea, fondurile de pensii si cele de investitii, care astazi nu au in ce produse din piata de capital romaneasca sa isi plaseze banii, si pana la investitorii de retail, care ar putea beneficia de investitia in acest fond daca statul decide sa il listeze.


"Este o solutie (Fondul Suveran - n.r.) deoarece participatiile statului care intra in fondul suveran trebuie sa fie listate pe bursa. Constituirea fondului suveran ar rezolva si problema unor listari precum cele ale Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti sau Portul Constanta", afirma Mircea Ursache (foto), vicepresedinte ASF.


Potrivit lui Ursache, toate participatiile statului care ar intra in fondul suveran ating valoarea de 40 mld. lei, iar unitatile fondului ar trebui sa fie listate pe bursa. "Eu sunt convins ca BERD, de exemplu, ar fi alaturi de statul roman intr-un fond suveran listat. Ca orice structura similara, fondul porneste cu un capital integral al statului, dar varianta de finantare nu trebuie sa ramana nicidecum statul", subliniaza Ursache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri