4 / 10

La WSE, Sofia si BVB, sectorul financiar - bancar este cel mai atractiv

Dupa valoarea medie saptamanala a tranzactiilor, la Bursa de Valori Bucuresti, in continuare cele mai atractive sectoare raman cel financiar – reprezentat de SIF si banci ca BRD, TLV si mai nou Erste Bank, apoi sectorul petrolier (reprezentat de SNP si RRC) iar mai nou sectorul companiilor de constructii si al materialelor de constructii (IMP, CERE, ARCV etc). Ionut Bindea observa similitudini din acest punct de vedere intre BVB si Bursa din Varsovia. “La WSE, cele mai interesante sectoare sunt cel financiar-bancar si cel extractiv, reprezentate in indicele WIG 20 de cate 5, respectiv 4 societati.

Alte sectoare bine reprezentate sunt cel al constructiilor si dezvoltarilor imobiliare, cu 4 societatati prezente in componenta indicelui si media cu 2”, a explicat acesta.

In cazul Bursei din Sofia, investitorii au mizat in ultimul timp mai ales pe sectorul bancar (First Investment Bank, Bulgarian-American Credit Bank sau Corporate Commercial Bank) si pe cel al companiilor integrate de constructii si engineering (Enemona , Holding Roads, Trace Group Hold, Moststroy) dar si pe holding-uri cu detineri diversificate (Chimimport, Eurohold Bulgaria, Industrial Holding Bulgaria), arata comentariul realizat de analistul Vanguard Antonela Badea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri