2 / 5

Simionescu acuza CNVM de lipsa de corectitudine

Pana anul trecut, Adrian Simionescu se declara unul dintre cei mai mari sustinatori ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Acesta ne-a explicat ca pana in 2007 nu a avut nimic de reprosat acestei institutii, care demostrase ca poate, vrea si trebuie sa faca ceva pentru ca BVB sa se alinieze cu bursele straine.

“In ultima perioada insa planeaza prea multe semne de intrebare asupra unor pozitii pe care le ia”, a declarat Simionescu. Indoielile sale au inceput in februarie-martie 2008, complementar cu audierea lui Cristian Sima (foto) si cu declaratiile lui Dinu Patriciu.

“Inainte ca Dinu Patriciu sa faca acele declaratii care au afectat sentimentul investitorilor (n.r. 21 martie), Cristian Sima facea in repetate randuri declaratii asemanatoare, predictii negative privind piata. CNVM-ul l-a audiat si i-a cerut explicatii pentru aceste declaratii. Am spus si atunci ca a fost o miscare buna din partea Comisiei, dar as fi vrut sa continue si cu alte entitati. In schimb, in cazul Patriciu, CNVM a trimis un comunicat sec prin care spunea ca acesta are dreptul sa spuna orice. Acest lucru m-a facut sa cred ca a fost o miscare cu caracter personal impotriva domnului Sima”, povesteste Adrian Simionescu.

Acesta a mai declarat ca asteapta din partea comisiei miscari utile si benefice pietei.” Sunt atatea care se pot face, in afara de a pune biruri, taxe conditii si restrictii, incat mi-e greu sa fac o enumerare”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri