4 / 5

Adrian Simionescu – Imaginea brokerului vesnic optimist

Chiar si in momentele cele mai sensibile ale pietei de capital, Simionescu a ramas intotdeauna optimist. Desi, de multe ori, parerile sale erau in contradictoriu cu impresiile generale din piata, acesta ne-a declarat ca nu isi va schimba optimismul, care este practic un principiu de viata.

“Imi voi schimba optimismul cand emitentii vor da rezultate slabe. Investitiile facute in anul 2000 mi-au fost amortizate numai din dividende, acele mici dividende, cum este in cazul SIF-urilor si pot demosntra asta. Nu am cum sa nu raman long, cata vreme pe piata vin rezultate bune. Evident ca analizez contextul actual, ce se poate intampla si imi asum riscurile”, spune acesta.

Managerul Vienna Investment Trust spune ca acest principiu, care se aplica si in piata de capital, i-a ghidat viata si i-a adus intotdeauna rezultate foarte bune.

“Optimismul moderat trebuie sa ne domine in viata. Nu poti sa urci daca privirea iti este orientata tot timpul in jos. Nu vei sesiza scara care se ridica la un nivel superior si care te poate urca”, a incheiat acesta, in aceeasi nota optimista care l-a consacrat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri