3 / 5

Simionescu: BVB face tot ce poate pentru dezvoltarea pietei

Daca CNVM-ul nu ii mai da motive de incredere, Simionescu nu are inca nimic de reprosat institutiei Bursei de Valori Bucuresti.

“BVB a venit cu masuri noi tot timpul, platforme de traznactionare, regulamente noi, inasprirea conditiilor pentru emitenti. Mai sunt o serie de masuri anuntate si care vor avea cu siguranta efecte bune pe termen lung. Pana acum, a aratat ca face tot ce ii sta in putinta pentru dezvoltarea pietei”, spune acesta.

Totusi, daca ar fi fost deja anumite instrumente financiare, lucurile nu ar mai fi fost asa dramatice. “Daca am fi avut anumite instrumente, lucrurile nu ar mai fi stat asa. De exemplu, daca aveam deja listate titlurile de stat, niciun broker nu ar mai fi spus “stai pe cash”, ci “cumpara titluri de stat”, ceea ce ar fi mentiunt banii in sistemul pietei de capital. Odata iesiti din bursa catre sistemul bancar, revenirea este intotdeauna mai greoaie. De asemenea, vanzarile in lipsa ar fi adus un plus de lichiditate si ar fi stabilizat piata”, a explicat Simionescu.

Chiar daca pe termen scurt evolutia BVB este in continuare influentata de acesti “smart money”, Simionescu este sigur ca in 3-6 luni situatia se va stabiliza in strainatate, dar si la noi astfel incat vom intra intr-un ritm firesc. “Important este ca toti emitentii sa isi pastreze linia rezultatelor pozitive, in crestere si ca investitorii sa isi pastreze calmul. Mai ales in perioada aceasta, se tranzactioneaza emotii, sentimente, prea putin fundamente”, a continuat managerul Vienna Investment Trust.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri