3 / 7

Gratiela Iordache crede in maturizarea bursei

In schimb, Gratiela Iordache, deputat PD si membru al Comisiei de buget, finante si banci din Parlamentul Romaniei sustine ca nu are plasamente in piata de capital pe motiv ca nu i se pare etic.

“Eu nu investesc in piata de capital, dar nu pentru ca nu am incredere in bursa romaneasca, ci pentru ca nu mi se parte corect sa fac acest lucru in calitate de membru a comisiei de buget-finante”, a declarat aceasta, pentru Wall-Street.

Deputatul PD se numara printre putinii politicieni romani care au facut demersuri in procesul de sustinere si dezvoltare a pietei de capital romanesti. In mai 2006, aceasta a initiat o propunere legislativa privind facilitarea finantarii societatilor comerciale prin intermediul pietei de capital, dar a fost respinsa definitiv.

Gratiela Iordache a mai explicat ca, in opinia sa, dezvoltarea si maturizarea bursei romanesti va veni in momentul in care vom asista la mai multe oferte de listare ale companiilor.

“Cred ca maturizarea pietei de capital va veni in timp, dar mi-e greu sa spun cand. Procesul se va face atat din perpectiva lichiditatii cat si a apetitului investitorilor. Cred ca atunci cand bursa isi va indeplinii rolul de intermediar intre companii si investitori, deci atunci cand vom asista la mai multe IPO-uri vom putea vorbi de o bursa matura”, a declarat aceasta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri