4 / 7

Disponibilul de cash din contul SSIF-ului nu trebuie declarat

Poate o alta dovada a lipsei de interes a clasei politice romanesti vizavi de piata de capital este vizibila si in legea declaratiilor de avere.

Adrian Simionescu, directorul Vienna Investment trust ne-a dezvaluit ca stie inca de la aparitia acestei legi ca disponibilul de numerar din contul societatilor de brokeraj nu trebuie declarat. “Daca depozitele bancare, detinerile, participatiile, terenurile si masinile trebuie declarate, conturile in bani de la SSIF-uri nu trebuie trecute in declaratiile de avere, conform legislatiei actuale. Stiu de acest aspect de la inceput, nu am mai facut public, poate am gresit ca nu am spus asta de la inceput, poate le-as fi deschis ochii multora care acum se plimba pe la DNA”, a declarat Simionescu. Acesta a mai spus ca e posibil ca multi sa isi deschida conturi la societati de investitii financiare, pe baza acestui aspect.

“Acest lucru i-ar aduce mai aproape de piata de capital. Poate in cadrul discutiei cu brokerul, care este obligatorie la deschiderea unui cont, acesta sa ii puncteze si posibile plasamente sau oportunitati de investitii”, a continuat Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri