2 / 5

COMCM, cel mai mare cumparator pe SIF3

Cele mai multe achizitii s-au realizat pe SIF3, insiderii intrand la cumparare imediat dupa decizia Comisiei Nationale de Valori Mobiliare de a debloca actiunile gratuite acordate actionarilor dupa mai bine de un an.

Din valoarea totala a actiunilor cumparate, de 3,5 milioane de lei, cele mai mari tranzactii au fost realizate de catre diorectorul adjunct al societatii de investitii financiare, Floriean Firu si de catre compania de constructii COMCM Constanta (CMCM). Firu a cumparat actiuni in valoare de 1,16 milioane de lei, detinand 0,1% din societate, in timp ce CMCM a achizitionat titluri de 2,02 milioane de lei, ridicandu-si participatia la 0,18%.

“De obicei, cumparaturile insiderilor pe un anumit simbol indica faptul ca acestia stiu ca societatea asteapta rezultate bune. Am putea spune ca acest lucru are loc si la SIF Transilvania”, afirma Ciubotaru.

De asemenea, membrii Consiliului de Administratie al SIF-ului cat si directorii societatii au cumparat actiuni: Gheorghe Lutac, membru CA -40.000 de actiuni, Mihai Fercala, presedinte – 60.000 de actiuni, Tutuianu Petre – 100.000 de actiuni. Vanzarile insiderilor in luna iulie au fost foarte scazute fiind de doar 45.500 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri