6 / 7

Impozitarea veniturilor din piata de capital

Incepand cu 1 ianuarie 2007, pentru persoanele fizice rezidente, impozitul datorat la nivelul anului fiscal se stabileste prin aplicarea cotelor de impozit asupra castigului net/piederii realizate din transferul titlurilor de valoare in funtie de perioada de timp a investitiei.

Astfel, impozitul este 1% pentru castigul/pierderea obtinuta ca urmare a vanzarii titlurilor detinute o perioada mai mare de 365 de zile. Pentru vanzarea titlurilor detinute mai putin de un an, impozitul pe castig sau pierdere este de 16%.

Castigul obtinut de persoane juridice romane din transferul titlurilor de valoare, fac parte din venitul impozabil al acesteia, si este calculat in conformitate cu prevederile Codului Fiscal - Legea 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru persoanele nerezidente, impozitarea castigurilor obtinute pe piata de capital se face conform dispozitiilor Codului Fiscal roman - Legea 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare si a Tratatului de Evitare a Dublei Impuneri din tara de origine a fiecarei persoane nerezidente.



Selectia companiilor prezentate in articol a fost aleatorie. Acesta nu reprezinta recomandari de investitie si nicio alta forma de publicitate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri